Мразите да ставате рано заради работата? Мислите, че ако не

...
 
 
Мразите да ставате рано заради работата? Мислите, че ако не
Коментари Харесай

Как да ставате рано сутрин без никакви проблеми (съвети от експерти)

 

 

Мразите да ставате рано поради работата? Мислите, че в случай че не изпиете 2 чаши кафе, ще се чувствате изтощени и непродуктивни.

Какво е решението? Престанете да ставате поради работата, а за самите себе си. Ставайте рано, с цел да отидете във фитнеса, а не в офиса!

Спазвайте избран график на съня

 сън
Опитайте се последователно да премествате графика си с 15 минути, с цел да може организмът да се приспособява

Ключът да станете „ утринен човек “ е да си лягате и ставате почти едновременно. Това важи даже за почивните дни. „ Това оказва помощ на мозъка ви да разбере по кое време би трябвало да лягате и по кое време да ставате “, споделя доктор Болу. „ Правейки това, оставяме вътрешния или циркадния часовник да тече през избрани часове на деня и да го оставим да бъде неактивен през нощта “.

Избягвайте кафето след 16 часа!

Кафето или различен вид стимуланти като чая или шоколада, могат да объркат този вътрешен часовник, когато ги приемате по-късно денем. Изборът на безкофеиново кафе минимум 5 часа преди лягане, ще направи по-лесно спазването на същия график, вместо да се въртите цяла нощ и да не можете да заспите.

Приемайте череши и шам-фъстък

 череши

Тези храни имат свойството да провокират съня, с помощта на хранителни субстанции като витамин В6 и Магнезий. Те способстват за производството на мелатонина- хормонът, който контролира съня.

Не вечеряйте прекомерно късно!

Дори лека закуска по-малко от час преди лягане може да ви държи будни през нощта. „ Стомахът поизвежда киселина, с цел да стартира самото храносмилане. Това значи, че в случай че лежите има огромен късмет да получите рефлукс “ . Храните, които провокират рефлукс са: панирана или пържена храна, модифицирани меса, „ бързите храни “, десертите.

Не използвайте телефона или таблета преди лягане

Излагането на ярки светлини и екрани (като преносим компютър, мобилен телефон, телевизор) преди лягане може също да промени естествения ви темп и да наруши качеството на съня. Затова задействайте „ дигитален комендант “, който да алармира, когато е време да оставите телефона встрани и да изключите „ Netflix- колкото по-рано, толкоз по-добре.

Ограничете алкохола!

 

 алкохол
Ако желаете още веднъж да имате естествен сън е належащо да се откажете или намалите алкохола

Вярно е, че чашата алено вино може да накара клепачите ви да се затварят, само че сигурно няма да ви накара да се чувствате по-свежи на сутринта. Алкохолът нарушава доста качеството на съня- води до постоянно пробуждане и отнемане от сън.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР